MAPA D'ESKOCELLS

29 March 2021

Prou Trànsit i el tall Independència/Aragó

Ahir va ser genial! Prou Trànsit ens havia convidat al grup Eskocells a ajudar-los a plantar dos escocells típics a la cantonada del carrer de la Independència amb Aragó (banda mar/Llobregat):


Que lletjos! I el de la dreta era molt profund! En necessitaríem molta terra.

Jesús va demanar a la bona gent de Transfolab Barcelona si podrien fer un marc d'un dels escocells i MB Woodwork Creations l'altre. Van preparar les peces al taller i el diumenge les van portar per muntar-les in situ. Tots dos aprofitaven palets usats, però en van sortir dos dissenys molt diferents, i molt macos:

El marc de Transfolab imita amb molta gràcia el perfil dels edificis de la ciutat

I el de MB Woodwork aprofita totes les peces del palet amb un disseny modern

Els de Prou Trànsit van portar 200L de substrat per omplir els escocells, que com tots els escocells de Barcelona tenen sorra i poca cosa nutritiva per les plantes. Una floristeria del barri va donar algunes plantes i flors i després molta altra gent del grup Eskocells i del veïnat van portar un munt de plantes més. Les vam plantar entre tots una vegada muntades les tanques. Feia molt de goig veure els nens petits ajudant amb les seves mini-pales.




Amb tant d'ajut han quedat espectaculars!

Al llarg del carrer, hi havia moltes altres activitats. L'Anna, la Gisela, la Xènia i la Tey van muntar un taller de fer testos a partir d'unes lones publicitàries d'una festival d'esport. Es seguia un patró, es tallaven, es grapaven, i llavors s'han omplert amb terra i les plantes que ha portat la gent per compartir. “No hem parat de fer testos. Producció en cadena i en massa. I com donàvem alguna planteta, els nens i nenes volien fer el taller per la planteta. El futur no està tan malament!!” ens va explicar més tard la Gisela.

El taller de testos de lones i l'intercanvi de plantes


Una altra activitat molt popular entre la canalla va ser un taller en que en James ha ensenyat a fer hotels d'insectes, a partir de tota mena de trossets de fusta i de bambú. Els nens han quedat bocabadats amb el convidat especial: la mascota d'en James: un insecte de fulles!

El taller d'hotels d'insectes

La mascota d'en James!

Gràcies a tots els que van participar i ajudar, de totes les maneres. Gràcies en particular a @la_julieta_porta que va transportar amb la seva bike cargo el material des de Transfolab BCN. I també a l'Anna de l'Espai Apacheta per totes les eines pels nens!

Si voleu plantar els eskocells a prop vostre, estarem encantats d'ajudar-vos. Ens podeu seguir a Twitter, Instagram i Facebook, i fer-vos part del nostre grup de Whatsapp.

No comments:

Post a Comment