MAPA D'ESKOCELLS

04 February 2023

Fer adob fàcil: restes de verdures, fruites i fulles i aigua.

Les restes que llencem a la brossa orgànica poden tenir un últim us abans d'anar a parar al contenidor de l'orgànica: transformar-se en adob.

Sinó teniu una compostadora, no us atabaleu, amb uns pots o contenidors ja fareu.

Us recomanem que talleu les peles de fruita i les restes de verdures per ajudar a que els microorganismes facin la seva feina d'encarregar-se de la descomposició i les restes es podreixin millor. 

Procediment:

Poseu les peles de fruita i verdura barrejades en un pot de vidre o una galleda de plàstic, de les de fregar mateix. Els sucres de la fruita acceleren la fermentació. Ho cobriu d'aigua. Ho podeu tapar, us ho recomanem, per tal que no hi vagin les mosques. 

Remeneu-ho cada dia, i passats uns 10 dies, o potser menys depenent de l'època de l'any, ja tindreu una aigua plena de vida per les vostres plantes. Les restes de fruita i verdura, que s'hauran podrit, les podeu enterrar al voltant de les plantes, als escocells i que segueixin generant vida. 

Salut i plantes 🍀🌻

No comments:

Post a Comment