MAPA D'ESKOCELLS

13 June 2022

Posant verd a Cerdà. Article d'opinió.

 

César Ochoa i Gabino Carballo parlen  de la possibilitat de convertir el carrer Aragó en un gran parc lineal i enverdir uns dels eixos de la ciutat. És una idea molt atractiva, però  presenta també problemàtiques. 

 És cert que el Pla Cerdà contemplava zones verdas a l'interior de les illes, i que a causa de l'especulació de l'època, es va acabar construint als quatre costats i no es va respectar el pla inicial d'ajardinar les zones interiors. Però també és cert que Ildefons Cerdà va idear un pla urbanístic integral on contemplava tots els serveis (mercats, hospitals, escoles..)  i infraestructures necessàries per a la circulació de vehicles (públics i privats).  De fet els famosos  xamfrans de l'Eixample els va dissenyar per permetre la visibilitat dels cotxes i evitar accidents. El pla d'Ildefons Cerdà  es basava  en els ideals del socialisme utòpic per oferir als ciutadans unes condicions d'habitatge i urbanes dignes.  

Caldria doncs pensar en quines alternatives per al transport públic i privat es farien si s'anul.lés unes de les vies de trànsit més importants de la ciutat de Barcelona.


Posant verd a Cerdà. César Ochoa i Gabino Carballo.  

(article d'opinió) 



https://www-totbarcelona-cat.cdn.ampproject.org/c/s/www.totbarcelona.cat/opinio/posant-verd-a-cerda-202228/?amp

No comments:

Post a Comment